Volledig scherm
Antwan Tolhoek achter zijn gangmaker Vital Timmermans. © Dirk Jan Gjeltema

Machtsvertoon Tolhoek in dernykoers Zierikzee

ZIERIKZEE - Profrenner Antwan Tolhoek heeft vrijdagavond de 35ste editie van de Ronde van Zierikzee gewonnen. De Yersekenaar, rijdend voor LottoNL-Jumbo, won de dernykoers met groot machtsvertoon.

De wedstrijd bestond uit vier korte onderdelen: een rit in lijn, een puntenkoers een afvalkoers en een finalewedstrijd. Uiteindelijk kwam alles aan op het slotonderdeel en daarin liet Tolhoek zijn talent nog maar eens zien. 

Twee ronden voor het einde zat de Yersekenaar nog ver achter koploper Maikel Zijlaard, maar in de laatste 5 kilometer denderde hij er nog even overheen. Hij spoorde zijn gangmaker Vital Timmermans – familie van hem – aan om aan te zetten en won glorieus.

,,Het is mijn eerste koers dit jaar in Zeeland”, vertelde Tolhoek glunderend. ,,Dan wil je je wel even laten gelden. Ik had al zitten rekenen: als ik in de afvalkoers wat eerder afhaak, dan heb ik in de finalewedstrijd nog wat over. En als ik die dan win, zit ik wel goed…”

Het was voor de Yersekenaar, die recent ook nog in de top 10 van de Clásica San Sebastian reed, de eerste koers ooit achter een derny. ,,Pfoe, soms zag ik op mijn kilometerteller dan we boven de 60 per uur zaten. Het ging in de smalle straten echt hard.”  

Hans Dekkers en Maikel Zijlaard eindigden als tweede en derde. Aan de Ronde van Zierikzee deden zestien renners mee. Het publiek was goed vertegenwoordigd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement