Volledig scherm
Maarten van Trijp op archiefbeeld

Maarten van Trijp wint in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - De in het Vlaamse Essen woonachtige Maarten van Trijp was veruit de sterkste man in de Ronde van Burgh-Haamstede. De 23-jarige West-Brabander rekende in de eindsprint af met Thijs de Lange, zijn ploeggenoot bij Metec. 

Het duo maakte zich tien ronden voor het einde los uit een omvangrijke kopgroep. Van Trijp was vroeg in de koers ook al de grote animator geweest in een vlucht met drie. 

Voorsprong

Samen met Lieven Anthonisse en Coen van Kleef bouwde Van Trijp binnen de kortste keren de voorsprong van het trio op een achtervolgende groep van acht renners uit tot bijna een minuut. Het leek lang de beslissende ontsnapping, maar Van Trijp vond dat zijn medevluchters hem het leeuwendeel van het werk lieten opknappen. In de achtergrond had hij bovendien zijn ploeggenoot De Lange ontwaard. 

In de achtervolging sleurden vooral de Zeeuwen Roy Guequierre (Tholen) en Dante de Ruysscher (Oostburg). Ook Eloy Raas (Hendrikskinderen), en junior Tim van Dijke uit Colijnsplaat roken op dat moment nog kansen. Kort na de hergroepering kozen Van Trijp en De Lange het hazenpad. 

Sprint

Utrechtenaar De Lange heeft wortels in Kattendijke maar Van Trijp was niet van zins een cadeau uit te delen aan zijn ploeggenoot. Met overmacht won hij de sprint. Eerder dit seizoen won de semiprof uit Essen ook al de Dorpenomloop in Rucphen en pas nog ging hij als winnaar over de streep in Oudenbosch. 

Van Trijp hoopt nog steeds op een echt profcontract. Door zware valpartijen en blessures wist hij tot dusver niet het maximale rendement uit zijn loopbaan te halen. Behalve de winst pakte Van Trijp in Burgh-Haamstede ook de leidersprijs.