Volledig scherm
© Joris Knapen / Pix4Profs

Lindy van Anrooij is terug van weg geweest

Het laatste woordKAPELLE - Na maanden van tegenslag heeft Lindy van Anrooij (22) afgelopen zaterdag weer haar rentree gemaakt in het wielerwereldje. Het noodlot sloeg een half jaar geleden toe toen de wielrenster uit Kapelle een forse hersenschudding opliep. Na een zware periode stond Lindy in België weer aan de start bij de koers Erembodegem-Terjoden.

Wat is er een half jaar geleden precies gebeurd?

Eigenlijk leek het allemaal heel onschuldig te zijn. Ik stootte mijn hoofd heel hard, maar had niet de indruk dat er echt iets aan de hand was. Ik ging eigenlijk gewoon weer verder met waar ik mee bezig was. Ik ging naar mijn stage en bleef doorgaan met fietsen. Ik had wel hoofdpijn, maar dacht er verder niet echt over na. Tot ik onder de douche stapte en opeens knock-out ging. Ik ben een paar minuten buiten bewustzijn geweest, daarna wist ik uiteraard dat er echt iets aan de hand was. Mijn huisarts constateerde een hersenschudding. Omdat ik er niet gelijk goed mee ben omgesprongen heb ik er veel meer last van gehad dan normaal. Uiteindelijk ben ik zes maanden uit de roulatie geweest.

Ben je wel eens bang geweest voor je wielercarrière?

Dat gevoel heb ik gelukkig nooit gehad. Al zaten er absoluut zware momenten bij. Na drie maanden had ik eigenlijk allemaal maar hoofdpijn en veel pijn in mijn nek. Uiteindelijk heeft een neuroloog een cortisonenspuit in mijn hoofd gezet. Dat was zeer pijnlijk, maar ik heb er wel baat bij gehad. Fietsen ging daarna weer een beetje, zij het met horten en stoten. Ik kon soms makkelijk een uur fietsen, maar op andere dagen simpelweg niet eens op de fiets stappen. Gelukkig gaat het nu weer een heel stuk beter. Eigenlijk heb ik veel meer last gehad van een schuldgevoel dan van het gevoel de hoop op herstel te verliezen. Ik heb het mezelf echt kwalijk genomen dat ik in het begin zo nonchalant ben geweest over de hersenschudding.

Hoe ging je eerste koers weer eigenlijk?

Ik ben dik tevreden. Het waren zes rondjes van zestien kilometer met twee klimmetjes in het parcours. Ik heb probleemloos met het peloton mee kunnen rijden en zelfs vaak vooraan gezeten. Op het einde kreeg ik wel last van kramp, maar het is me zeker niet tegengevallen. Nu is het zaak om mijn oude vorm weer langzaamaan terug te vinden.

En de rest van het jaar, heb je al een idee hoe dat eruit ziet?

Mijn voornaamste focus is om rond september weer helemaal op niveau te zijn. Ik fiets op de weg, maar doe daarnaast ook aan veldrijden. Ik hoop dan ook tegen de tijd dat het winterseizoen begint weer hoge ogen te kunnen gooien. De komende tijd benut ik om een aantal koersen mee te pakken en weer ritme te krijgen. Ik baal er wel erg van dat ik het voorjaar heb moeten missen met al die mooie klassiekers. Hopelijk lukt dat volgend jaar wel. Met mijn herstel komt het wel goed. Bij lange en zware trainingen begint mijn nek nog wel eens op te spelen, maar het gaat absoluut weer de juiste richting op.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.