Volledig scherm
Jaap Bouman reed Parijs-Brest-Parijs niet uit. © Johan Van Der Heijden

Ligfietser Jaap Bouman (77) strandt tussen Parijs en Brest: ‘Ik mis de kers op de taart, maar de taart blijft heerlijk’

videoGOES – De Goese ligfietser Jaap Bouman (77) is er niet in geslaagd de tocht Parijs-Brest-Parijs van liefst 1200 kilometer te voltooien. Na zo’n 440 kilometer staakte hij de strijd.

Bouman (77) deed voor de vierde keer mee aan het Franse evenement, dat eens in de vier jaar wordt gehouden. In 2007 reed hij ‘m uit, in 2011 en 2015 strandde hij voortijdig. Dat dat nu weer gebeurde, kwam doordat hij voelde dat tijdens zijn tweede nacht over zijn grenzen heen moest gaan en niet de benodigde gemiddelde snelheid volhield.

Woensdag keerde Bouman, de oudste Nederlandse deelnemer, ‘veilig en gezond’ terug in Goes, terwijl hij eigenlijk deze donderdag in Parijs had willen finishen. Hij stelt: ‘Ik mis de kers op de taart, maar de taart blijft heerlijk.’ Daarmee bedoelt Bouman dat hij aan zijn voorbereiding op Parijs-Brest-Parijs veel plezier beleefd heeft. Hij kreeg veel energie van het vele fietsen; hij voelde zich fitter en was mentaal sterker door het vele sporten.

Ben Hoebeke

Ben Hoebeke (69) uit Lewedorp arrviveerde wél volgens plan in Parijs. Hij legde de immense afstand af in precies 81 uur. met een racefiets. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement