Volledig scherm
PREMIUM
Levy Kort. © Joris Verwijst

Levy Kort ligt op een sleutelpositie bij kampioen PSV

EINDHOVEN - De Vlissingse waterpoloër Levy Kort (22) ging vijf jaar geleden naar PSV om ooit in de eredivisie te kunnen spelen. Volgend seizoen gaat dat eindelijk gebeuren. ,,Voorlopig kom ik dus nog niet terug naar Zeeland…”

Dát PSV zaterdag de titel nog greep, mocht best een wondertje genoemd worden. Voor aanvang van de laatste speelronde stond de Eindhovense equipe namelijk één punt achter op koploper Den Haag. ,,We hadden het dus niet meer in eigen hand”, vertelt Kort. ,,Wij móesten winnen én Den Haag móest punten verspelen.”

PSV speelde aanvankelijk bij ZV Haerlem helemaal niet goed. De Brabantse eersteklasser kwam met 10-6 achter tegen de middenmoter. ,,We verdedigden slordig en lieten aanvallend te veel liggen.” PSV trof het echter dat MNC Dordrecht-Den Haag iets eerder was begonnen en dat de einduitslag (8-8!) al binnendruppelde terwijl er in Haarlem nog gespeeld werd. Kort: ,,Wij kregen het tussen de derde en de vierde periode te horen, toen het 10-8 was. Nou, dat maakte iets heel bijzonders in ons los. We gingen alles-of-niets spelen en opeens liep het weer. We waren die laatste periode écht weer een team, want we wisten dat we met een overwinning toch nog kampioen zouden worden. Uiteindelijk werd het 9-14. Na afloop stonden we helemaal te shaken. We dachten: wat is hier gebeurd?”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”