Volledig scherm
Lesley Kerkhove (links) en Demi Schuurs verloren het dubbelspel namens Nederland. © REUTERS

Lesley Kerkhove zorgt met Demi Schuurs voor enige setzege in verloren Fed Cupduel

OSAKA - Tennisster Lesley Kerkhove uit Zierikzee is met het Nederlandse team gedegradeerd uit wereldgroep II van de Fed Cup. Japan was in Osaka te sterk voor de Oranje-ploeg van bondscoach Paul Haarhuis.

Na een 2-0-achterstand op de eerste dag verloor Bibiane Schoofs zondag op de tweede dag ook haar tweede enkelspel waardoor de nederlaag en de degradatie een feit werden.

Het dubbelspel waarin Kerkhove samen met Demi Schuurs in actie kwam, ging in een supertiebreak verloren tegen Aoyama/Hozumi. Het duo Kerkhove/Schuurs verloor de eerste set (3-6), won de tweede set met dezelfde cijfers, maar moest in de supertiebreak berusten met 10-6.

De winst in de tweede set was de enige Nederlandse setzege van het weekeinde. De overige partijen gingen allemaal verloren in twee sets. Het laatste enkelspel, van Richel Hogenkamp, werd niet meer gespeeld waardoor Nederland met 4-0 verloor.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”