Volledig scherm
Leonie Ton verlegde haar grenzen weer bij het WK 100 kilometer. © Johan van der Heijden

Leonie Ton scherpt eigen records aan op WK 100 kilometer

VLISSINGEN - Leonie Ton uit Wissenkerke heeft zichzelf weer overtroffen. De ultraloopster van AV’56 liep zich zaterdag bij de beste 10 loopsters op het wereldkampioenschap 100 kilometer.

Ton werd in Kroatië tiende in een nieuw persoonlijk record, tevens Nederlands record. Ze scherpte haar eigen toptijd van 7 uur, 56 minuten en 25 seconden tot 7 uur met anderhalve minuut aan tot 7 uur, 54 minuten en 55 seconden.

Bij haar debuut op het WK 100 kilometer, twee jaar geleden in Spanje, haalde ze de top 10 nog niet. Ze kwam toen tot een tijd van 8 uur en een kwartier.

Bij de mannen debuteerde Wouter de Vries uit Zierikzee met een tijd van 7 uur, 32 minuten en 47 seconden. Daarmee werd hij 45ste overall en derde Nederlander, achter Pascal van Norden (7.11.35) en Jan-Albert Lantink (7.29.35). 

Winschoten

Gelijktijdig met het WK 100 km in Kroatië werd in Winschoten het NK 100 km hardlopen gehouden. Voor Ingrid IJsebaert was er na 9 uur, 24 minuten en 37 seconden een bronzen plak in de overall-uitslag van de zeventien vrouwen. Er werd niet in leeftijdscategorieën gelopen.

In totaal werden er tien ronden gelopen van Winschoten naar Heiligerlee vv waar vooral de wind een spelbreker was bij een prima temperatuur. Een aantal jaren geleden was Ijsebaert al de snelste in de marathon van Zeeuws Vlaanderen in haar eigen woonplaats Hulst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement