Volledig scherm
Leonie Ton. © pzcsport

Leonie Ton is Belgisch kampioen 100 kilometer, maar toch ook niet

WINGENE - Krap drie weken na haar helletocht van 24 uur hardlopen in Basel trok Leonie Ton uit Wissenkerke haar wedstrijdschoenen weer aan. Zondag stond ze om 8.00 uur aan de start in Wingene voor het Belgisch kampioenschap 100 kilometer over 22 rondjes van net geen 5 kilometer.

Met haar tijd van 8 uur 16 minuten en 20 seconden was Ton de snelste dame, maar omdat ze geen Belgische licentie heeft kreeg ze geen kampioenschapsmedaille omgehangen. Ze kreeg wel de eerste prijs toegekend. ,,Eigenlijk was deze wedstrijd te vroeg na Basel, maar de bevriende organisator vroeg of ik wilde starten en dat heb ik gedaan zonder pretentie op een goede tijd. Het was een warme en gezellige wedstrijd over een mooi maar meestal onverhard parcours.‘’

Komende tijd staan er geen wedstrijd op het programma voor Ton die lekker gaat trainen met eind augustus een trail in Laroche als voorbereiding op de Spartathlon in Griekenland in september over 240 kilometer. Wim Douw (Oud-Vossemeer) voltooide in Wingene de 100 kilometer in 9 uur 17 minuten en 40 seconden, goed voor de twaalfde plaats overall bij de mannen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement