Volledig scherm
PREMIUM
Sabine van Gelderen met Casanova. © Lucien Roelandt

Leeuwenhart van Casanova helpt Sabine van Gelderen aan Zeeuwse hoofdprijs eventing

WESTDORPE - Sabine van Gelderen uit Goedereede en haar ruin Casanova gingen zondag, op de vierde editie van Eventing Westdorpe, met de De Tol's KNHS Zeeland Eventing Cup strijken.

Van Gelderen liep op het Hippisch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen, waar door de organisatie een prachtig parcours was uitgezet, in de klasse M met Popury Pluco-zoon naar een fraaie tweede plaats. Goed voor de zege in het overallklassement van de Cup (op bais wedstrijden in Vrouwenpolder en Westdorpe).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”