Volledig scherm
© PZC

Lees hier de verslagen van de Zeeuwse teamsporten

VLISSINGEN - Het sportweekeinde zit er weer op en de Zeeuwse sporters hebben niet stilgezeten. Hieronder vind je alle verslagen van de Zeeuwse teamsporten.

Basketbal: Coach Benjamin Steenbeek geeft het goede voorbeeld met zes driepunters

Biljarten: Piet Rodts man of the match voor Pearle in stunt tegen koploper

Dammen: PWG ontneemt tegenstander laatste illusie

Handbal: Vrouwenteam HC Zeeland kan het kampioenschap vergeten

Korfbal: TOP Arnemuiden voelt zich uit echt thuis en Swift moet berusten in gelijkspel en Fortis kraakt en piept, maar houdt stand en Togo en Stormvogels houden titelhoop

Rugby: Oemoemenoe verliest van de nummer laatst en Tovaal pakt eerste winst in Cup Poule

Schaken: Souburg haalt ongenadig uit in inhaalwedstrijd in Breda

Volleybal: Volleybalsters YVC verslaan ploeg waar ze eerder met 4-0 van verloren

Waterpolo: Waterpoloërs DZK houden druk op koploper

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.