Volledig scherm
Raylin Jimenez © Lex De Meester

Leermeester Jimenez hoopt dat jongere generatie beter wordt dan hij

VLISSINGEN - Toen basketballer Raylin Jimenez een aantal jaar terug zelf nog een jonkie was, stak hij veel op van zijn teamgenoten Sjors van de Poel en Stefan Schrier. Op zijn beurt probeert de 27-jarige speler van BC Vlissingen nu zelf de leermeester van de jonge generatie te zijn. ,,Ik wil niet alleen dat ze hetzelfde niveau halen als ik”, zegt hij, ,,ik wil dat ze nog beter worden.”

Met zijn leeftijd behoort Jimenez tot de ‘oudjes’ van het vlaggenschip van de hoogst spelende Zeeuwse basketbalclub. Hij beschikt over een groot pak ervaring. Toen hij 2,5 jaar oud was, verhuisde hij van de Dominicaanse Republiek naar Nederland. 3,5 jaar later werd Jimenez meegenomen naar een training van basketbalclub Marathon (Vlissingen) en had hij voor het eerst een basketbal in zijn handen.

Nog even graag als de zesjarige Jimenez heeft de 27-jarige Jimenez die bal in zijn handen, of in elk geval dicht bij zich. ,,Ik beleef nog evenveel plezier aan de sport als toen ik begon”, vertelt hij. Jimenez is dit seizoen bezig aan zijn elfde jaar in het shirt van BC Vlissingen.

Hij is met zijn lengte van 1.81 meter de kleinste speler van zijn team. ,,Maar de rest van de ploeg is behoorlijk lang”, zegt de Vlissinger. Voor zijn positie, pointguard, is het niet per se een nadeel dat hij aan de korte kant is, veel pointguards zijn niet al te lang. ,,Bovendien heb ik ten opzichte van andere spelers het voordeel dat ik fysiek sterker ben en ik heb een snelle eerste stap.”

Als pointguard heeft Jimenez een bepalende rol binnen het team. Hij ziet het als zijn taak om de lijnen uit te zetten en ervoor te zorgen dat het team goed draait. In die rol kan hij zijn ervaring perfect overbrengen op de jonge garde van BC Vlissingen. ,,We hebben een aantal jongens die eraan zitten te komen, die doen het steeds beter”, vertelt Jimenez. ,,Het doet me goed om dat te zien. Ik wil ze zo snel mogelijk op hetzelfde niveau als ik brengen.”

Lees het hele verhaal met Raylin Jimenez in de PZC van vrijdag 1 december, de digitale krant of op Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.