Beeld van de training van Forza, op het voetbalveld van Bruse Boys.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de training van Forza, op het voetbalveld van Bruse Boys. © Annemarie Terwoert

Leden van Forza volleyballen op het voetbalveld

BRUINISSE - Het slot is weer van de poort bij veel Zeeuwse sportclubs. Na ruim twee maanden zonder georganiseerd sporten kan er in verschillende disciplines eindelijk weer getraind worden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en welke maatregelen worden er getroffen? In deel 3: Daphne Folmer van volleybalvereniging Forza SD.

Wie de coronamaatregelen voor het sporten erbij pakt, denkt misschien dat er in deze periode niet gevolleybald kan worden. Gymzalen en sporthallen zijn immers nog verboden terrein, iedereen raakt steeds dezelfde bal aan en dan moet er natuurlijk ook nog afstand worden gehouden. Toch wordt er in deze periode gewoon gespeeld. Bij het Schouwse Forza bijvoorbeeld.

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”