Volledig scherm

Kustmarathon lopen? Hier 3 tips

MIDDELBURG - Nog twee weken te gaan en dan klinkt het startschot voor de 15e editie van de Kustmarathon. Ruim 1800 hardlopers hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd die begint in Burgh-Haamstede en eindigt in Zoutelande.

Mederwerkers van Koole Sport in Middelburg, dé hardloopwinkel voor veel Zeeuwse atleten, merken dat het begint te kriebelen bij de deelnemers. 'Velen komen nu langs voor de voedingssupplementen', zegt bedrijdsleider Sico Poortvliet. 'Anderen komen nog snel nieuwe schoenen halen.'

Drie tips

Collega Erwin Harmes, die voor de elfde keer meedoet aan de Kustmarathon, weet wat voor slijtageslag de marathon is . Twee jaar geleden zakte de Middelburger een paar meter voor de finish in elkaar. Harmes heeft voor alle deelnemers drie tips.

Het Kustmarathonweekend begint vrijdag met de Ladies- en Lightrun. Een dag later staan naast de marathon de mini-marathon en mountainbiketocht op het programma. De Wandelmarathon, het slotnummer op zondag, telt de meeste deelnemers. 5000 mensen lopen dan van Burgh-Haamstede naar Zoutelande.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”