Volledig scherm
Lein Lievense in 2017 © Frank Husslage

Kustmarathon geeft ernstig zieke Lievense nog ontspanning

ZOUTELANDE – Lein Lievense uit Zoutelande is blij dat hij de Kustmarathon nog kan meehelpen organiseren. ,,Als ik dat niet meer kon, had ik helemaal niks meer om handen. Dan was mijn leven haast doelloos geworden”, zegt hij in een openhartig interview met deze krant, dat zaterdag verschijnt.

Lievense (1950) is ernstig ziek. Artsen kunnen niet veel meer voor hem betekenen, al blijft hij daarover hoopvol gestemd. ,,Eerst had ik prostaatkanker. Daarna kreeg ik blaaskanker. En nu is het leverkanker”, vertelt hij. ,,En weet je wat het bijzondere is: het heeft niets met elkaar te maken. De specialisten zijn ervan overtuigd dat het allemaal afzonderlijke ziektes zijn, dat er dus niet van bijvoorbeeld mijn blaas iets uitgezaaid is naar mijn lever. Ik heb dus gewoon driedubbele pech.”

Quote

Ik heb al heel veel uit mijn handen moeten laten vallen, maar vanuit huis probeer ik nog zo veel mogelijk te doen

Lein Lievense, Organisator Kustmarathon Zeeland

De inwoner van Zoutelande, die samen met zijn vrouw Lenie en tal van anderen sinds 2003 bezig is met de Kustmarathon, ziet er niet eens zo ziek uit. Maar onderhuids is er een enorme strijd gaande. Lievense – ooit triatleet en marathonloper – heeft geen conditie meer. Hij ligt veel op bed.

,,De Kustmarathon is nog een enorme ontspanning voor me”, vertelt hij. ,,Ik heb al heel veel uit mijn handen moeten laten vallen, maar vanuit huis probeer ik nog zo veel mogelijk te doen. Er komen mailtjes binnen en die kan ik beantwoorden, mensen bellen op met vragen. En op de sociale media ben ik ook nog best actief. Twitteren en Facebooken kan ik prima vanuit mijn bed.”

Lees het hele interview met Lievense morgen in de krant of op PZC.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement