Volledig scherm
Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo, nadat Weertman de gouden medaille heeft gepakt tijdens het openwaterzwemmen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. © ANP

Kromowidjojo en Weertman verzorgen clinics bij De Zeeuwse Kust

VLISSINGEN - De topzwemmers Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman verzorgen op zaterdag 13 oktober clinics bij zwemclub De Zeeuwse Kust (DZK). Alle zwemmende leden van de Vlissingse vereniging kunnen zich inschrijven om zo training te krijgen van het koppel, dat in totaal vier olympische gouden medailles won.

Kromowidjojo (28) won in 2008 in Peking goud met de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag. Vier jaar later was ze in Londen individueel de beste op de 50 en 100 meter vrije slag. Daarnaast won Kromowidjojo meerdere wereld- en Europese titels.

Haar vriend Ferry Weertman (26) pakte twee jaar geleden tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro goud op de 10 kilometer open water. Op dat onderdeel pakte hij vorig jaar in Boedapest ook de wereldtitel en net als zijn vriendin is Weertman ook meervoudig Europees kampioen.

De eerste clinic in het Vrijburgbad vindt op 13 oktober plaats van 13.30 tot 14.30 uur en is voor leden van DZK tot en met de junioren 1. De tweede clinic is van 15.30 tot 16.30 uur voor leden vanaf junioren 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement