Noa van Zon (links), hier met vader Tim, moeder Annelies, broer Tim en halfbroer Jordi.
Volledig scherm
Noa van Zon (links), hier met vader Tim, moeder Annelies, broer Tim en halfbroer Jordi. © Johan van der Heijden

Korfbalster Van Zon verruilt Togo voor Swift

GOES - Noa van Zon speelt komend seizoen voor Swift. De korfbalster uit Goes maakt de overstap van Togo, waar ze dit seizoen in het eerste team nog samenspeelde met haar vader, broer en halfbroer. Swift speelt op het veld in de hoofdklasse en is in de zaal overgangsklasser.

Nadat bekend was geworden dat bij Swift enkele ervaren vrouwen gingen stoppen is contact gelegd met enkele talentvolle speelsters in de regio, laat de Middelburgse club weten. Noa van Zon was er daar één van. 

,,We hebben bij Swift een ambitieuze selectie met een goede mix van ervaring en talent’’, zegt trainer Dennis Plantinga. ,,Door het stoppen van Eefje van den Berg én Mirella Pouwer ontstond er ruimte, zowel voor eigen junioren als voor Noa, om bij de selectie aan te sluiten. Noa gaat zich komend seizoen eerst richten op het doorontwikkelen als seniorenspeelster, maar ik schat in dat ze ook in Swift 1 van toegevoegde waarde zal zijn. Dat ze nu de overstap maakt richting een veld-hoofdklasser is tekenend voor haar drive en ambitie.’’

Van Zon wil op een zo hoog mogelijk niveau korfballen. ,,Ik wil kijken waar mijn plafond ligt’’, legt ze uit. ,,Toen ik gevraagd werd door Swift heb ik daarom besloten ervoor te gaan. Het is een goed moment, met kansen om mezelf verder te ontwikkelen als korfbalster. Ik ben er trots op dat ik al zo jong voor Togo 1 uit heb mogen komen. Nu is het tijd voor een nieuwe periode en daar heb ik heel veel zin in.’’

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”