Volledig scherm
© Lex De Meester

Korfballers Fortis ‘dubbelen’ nummer laatst Juliana

OVERZICHTMIDDELBURG - Fortis liet er geen gras over groeien in Oud Gastel. De korfballers uit Souburg maakten korte metten met hekkensluiter Juliana en consolideerden hun koppositie kinderlijk eenvoudig. Ondo versloeg concurrent Velocitas, waardoor ook die ploeg zich handhaaft op kop van de eerste klasse.

Eerste klasse E

Juliana-Fortis 13-27: Koploper Fortis domineerde tegen hekkensluiter Juliana. ,,Al slaagden we er niet in om continue vol gas te geven‘’, stipte coach Arco Goedkoop diens luxeprobleem aan. ,,Dertig treffers was vandaag zeker mogelijk geweest als we de kansen beter hadden uitgespeeld.‘’ Halverwege (6-15) was al duidelijk was de status was: de dames van Juliana werden volledig aan banden gelegd, waardoor de thuisploeg veelal afhankelijk was van dode spelmomenten en Fortis geen strobreed in de weg kon leggen.

Eerste klasse F

Velocitas-Ondo 17-20: Ondo won de lastige uitwedstrijd in Leiderdorp. De koploper uit Sint Laurens ontdeed zich in een duel met een grillig verloop van de laatste tegenstander uit de heenronde. Een uitstekende eerste helft (10-15) werd gevolgd door uiterst moeizaam tweede bedrijf waarin Ondo het zichzelf lastig maakte door maar vijf keer meer te scoren. Op 15-16 werd het echt nijpen. De 15-17 van Hanne Hollemans voelde dan ook als bevrijdend. Met hard werken trok Ondo de zege over de streep.

Tjoba-Tilburg 29-33: Precies halverwege de zaalcompetitie was het aan- of (voorlopig) afhaken voor Tjoba. Het werd dat laatste. ,,Een terechte nederlaag. Tilburg was in alle facetten scherper‘’, stelde coach Marcel de Dreu. Bij 6-6 verloor zijn ploeg de aansluiting. Vooral door toedoen van de dames van Tilburg die in totaal verantwoordelijk waren voor 19 Brabantse treffers. Het Bevelandse dameskwartet kreeg er maar geen grip op. Zo scoorde Tjoba voor aanvallend rendement een voldoende, maar werd die overstemd door de verdedigende makke.

Tweede klasse I

Erasmus-Atlas 21-17: Naarstig op zoek naar de broodnodige punten om weg te komen bij de opdoemende degradatiestreep verkocht Atlas de huid duur tegen de Rotterdamse studentenclub. De crux zat in het derde kwart. Daarin kregen de dames van Erasmus het op de heupen en sloegen een gaatje naar 14-10. Atlas creëerde nog wel kansen, maar legde het in de haast steeds vaker af tegen de lengte die Erasmus over had op Atlas.

Ondo(G)-KVK 29-13: Reus Ondo tegen klein duimpje KVK. Na een dragelijke eerste helft (15-10), waarin de Kapellenaren naar vermogen tegengas gaven, schroefde de koploper in klasse 2I de score in de tweede dertig minuten alsnog fors op. Het achttal van coach Jetske Villee bleef er hard voor werken, maar de pijp was een heel eind leeg. Volgende week kan KVK een gooi doen om van de nul af te komen. Dan komt Atlas op bezoek.

Derde klasse I

Togo-Blauw Wit 21-20: Behalve de eer van Goes verdedigde Togo de koppositie in de stadsderby tegen Blauw Wit. Het werd een dubbeltje op zijn kant. ,,We waren goed, maar net niet goed genoeg om te stunten‘’, overzag Blauw Wit-coach Inge Bekaert de nipte nederlaag. Op vijf punten voorsprong leek Togo in de tweede helft zeker van de overwinning, maar liet toen de verdedigende teugels te veel vieren. Dat resulteerde in vijf onstuimige laatste minuten. Doordat bij Blauw Wit het laatste zetje ontbrak bleef een nerveus Togo net aan de goede kant van de score.

Keep Fit-Stormvogels 16-12: Stormvogels kreeg het niet voor elkaar een eind te maken aan de mindere reeks resultaten. Slechts een puntje pakte het nog maar in 2020. Ook in Roosendaal waren de Westkapellenaren de bovenliggende partij met de meeste kansen, maar het zat de ploeg van coach Sander Koole bepaald tegen qua scorend fortuin. Vanaf 10-8 kreeg de pech zijn mentale weerslag, waardoor zelfs de solide verdediging Keep Fit niet meer van de winst kon afhouden.

PSV-Seolto 22-18: Kat in het nauw PSV overschreef de grens van het fysiek toelaatbare maar kwam ermee weg bij de onervaren arbiter. Een door invallers jeugdig Seolto was er door geïntimideerd en van slag. Tot aan de 16-16 hield de ploeg van coach Jaco van Beugen nog gelijke tred, maar in het staartstuk van de wedstrijd stokten de Vlissingse scores en forceerde PSV de winst.

Vierde klasse I

Luctor-Scheldevogels 22-24: De teleurstelling was groot nadat Luctor de strijd om de tweede plaats verloor van Scheldevogels. De Terneuzenaren kwamen de eerste twintig minuten nog voortvarend door (12-6), maar daarna tekende het verval zich af. Eén vak verzaakte. Het andere vak hield lang stand maar ging uiteindelijk ook kopje onder. Scheldevogels profiteerde optimaal en trok vanaf 19-21 de partij naar zich toe. Op de helft van de zaalcompetitie moet Luctor DSO en Scheldevogels boven zich dulden en dus voorlopig genoegen nemen met de derde plaats.