Volledig scherm
Gata Kamsky © AFP

Koplopers HZ-schaaktoernooi kunnen elkaar geen pijn doen

VLISSINGEN - De toppers Gata Kamsky en Loek van Wely konden elkaar donderdagavond geen pijn doen in het HZ-schaaktoernooi. Beide koplopers troffen elkaar tijdens de zevende ronde, maar een winnaar kwam er niet.

De Amerikaanse Rus Kamsky en Nederlander Loek van Wely, beiden grootmeesters, staan na zeven partijen op zes punten. Daarmee zijn ze nog steeds gedeeld koploper. Ze worden achtervolgd met tien spelers, die allen 5,5 punten hebben.

Daar weer kort achter bivakkeren de Zeeuwen Koen Leenhouts en Joey Grochal, op plekken veertien en vijftien. De schaker uit IJzendijke en de Goesenaar staan na zeven rondes op vijf punten. Vrijdag wordt de achtste ronde geschaakt, zaterdag staat de negende en laatste ronde op het programma in Vlissingen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.