BC Vlissingen wint hier van EBBC, maar de koploper zal niet als kampioen worden aangewezen.
Volledig scherm
BC Vlissingen wint hier van EBBC, maar de koploper zal niet als kampioen worden aangewezen. © Lex De Meester

Koploper BC Vlissingen kan door coronacrisis naar titel fluiten

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen hadden zich zo verheugd op de titel in de tweede divisie, maar die gaat er niet komen. De Nederlandse basketbalbond heeft vanwege de coronacrisis besloten om de competitie te beëindigen en geen kampioenen aan te wijzen, tenzij die er al waren in een poule.

BC Vlissingen degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste divisie. Nu staan de mannen van coach Benjamin Steenbeek bovenaan in de tweede divisie. De ploeg heeft 30 punten uit 17 duels en concurrent EBBC staat op 30 uit 18. Voor de equipes waren er nog respectievelijk vijf en vier duels te gaan.

BC Vlissingen had na de recente winst op EBBC een gunstig programma en hield al rekening met een titel. Promotie is, zo lijkt het, nog wel mogelijk. De bond schrijft: ‘Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2020-2021 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen.’