Volledig scherm
© StockPZC

Koen Leenhouts vloert grootmeester voor promovendus HWP

SAS VAN GENT - De schakers van HWP Sas van Gent zijn derde geworden in de online variant van de landelijke competitie. Een week eerder werd HWP kampioen in de tweede klasse en promoveerde naar het hoogste niveau.

HWP had zelfs lang zicht op de winst in deze groep, maar LSG en Apeldoorn hadden een sterke eindsprint. Helmut Cardon was topscorer van HWP. Zestien spelers van alle HWP-teams deden mee aan deze wedstrijd. Voor de eindstand werden de resultaten van de tien beste spelers opgeteld. Internationaal meester Koen Leenhouts won onder anderen van grootmeester Loek van Wely.

Eindstand: 1. LSG 297 punten, 2. Schaakstad Apeldoorn 289, 3. HWP Sas van Gent 276, 4. Kennemer Combinatie 262, 5. VAS 248, 6. SV Paul Keres 238, 7. Locatie Ongebonden Schaken 220, 8. De Stukkenjagers 215, 9. Schaakvereniging Maastricht 201, 10. Groninger Combinatie 175.

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”