Annelous Lammerts (midden) won de Kite Mansion Open.
Volledig scherm
Annelous Lammerts (midden) won de Kite Mansion Open. © Andre Magarao

Kitesurfster Lammerts derde in eindstand WK

APACUI - Kitesurfster Annelous Lammerts uit Schuddebeurs is de Kite Park League (het wereldkampioenschap) als derde geëindigd. Ze won wel de derde en laatste wedstrijd binnen de serie, op haar thuisbasis in Brazilië.

Lammerts (25) heeft samen met haar vriend Alex Maes in Apacui haar eigen Kite Mansion Tremembe. Bij het strand hebben ze een aantal objecten in het water gezet, waarop de kitesurfers trucs doen. Met hun board glijden ze erover heen of ze springen erop en eraf.

Lammerts schreef het Kite Mansion Open op haar naam en hield de derde plek in de ranking vast. De Poolse Karolina Winkowska greep net als in 2016 de titel. 

Vorig jaar werd de Schouwse nog wereldkampioene in deze relatief nieuwe discipline, waarin pas drie WK's zijn gehouden. Voorheen beoefende Lammerts ook de disciplines freestyle en slalom.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

    BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

    VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.