Anis Karkach (rechts) in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Anis Karkach (rechts) in actie. © Jos Erkens

Kickbokser Anis Karkach uit Vlissingen heeft mentale tikken nu verwerkt

Vroeger dan normaal is het tijd om terug te kijken op het seizoen. Want door het coronavirus zijn veel competities abrupt tot een einde gekomen en liggen andere sporten stil. Wat waren de hoogtepunten van een vreemde jaargang? In deel 11: kickbokser Anis Karkach.

Wie denkt dat in het kickboksen alleen de fysieke klappen pijn doen en een litteken achterlaten, heeft het mis. De mentale tikken komen minstens zo hard aan of zijn soms zelfs nog steviger. Anis Karkach kan het weten. De 24-jarige Vlissinger kwam voor het laatst in actie in november. Hij verloor en had daarna niet zo zeer last van de stoten die hij in ontvangst had genomen, maar vooral van de mentale dreun. Precies op het moment dat zijn rentree voor de deur stond, kwam de volgende klap: het coronavirus gooide roet in het eten voor de Vlissinger.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 3. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.