Volledig scherm
Lesley Kerkhove in actie tegen de Servische Ivana Jorovic. © Getty Images

Kerkhove verliest finale in Chiswick

CHISWICK - Geen tweede toernooizege op rij voor Lesley Kerkhove. De Zierikzeese tennisster ging zondagmiddag in de finale van een ITF-evenement in Chiswick onderuit tegen de Engelse Samantha Murray: 6-4 6-4.

Kerkhove was in de voorstad van Londen als eerste geplaatst en daardoor de grote favoriet in de eindstrijd. Ze kreeg echter nauwelijks grip op de thuisspeelster, slechts één keer brak ze de service van Murray, die als achtste was ingeschaald. Wat ook niet hielp, was dat ze zeven dubbele fouten sloeg.

Voor de Zeeuwse was het haar eerste nederlaag in tien duels. Vorige week won ze nog het toernooi van Woking. Met het nodige vertrouwen gaat ze nu richting de US Open, waarvan de kwalificaties over ruim een week beginnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Nieuweling Burger speelt hoofdrol bij dikke winst voor overgangsklasser Swift
  PREMIUM

  Nieuweling Burger speelt hoofdrol bij dikke winst voor overgangs­klas­ser Swift

  MIDDELBURG - Toen Linda Burger zaterdag in de 48ste minuut haar zevende treffer maakte voor Swift, had tegenstander Vriendenschaar pas zes keer gescoord. In de galavoorstelling in sporthal De Sprong speelde de 24-jarige nieuwkomer de absolute hoofdrol. ,,Ik wist wel dat ik van dichtbij makkelijk voor doelpunten kan zorgen”, zei ze na afloop van de 32-9-overwinning. ,,Maar nu vielen ze er ook van veraf goed in.”
 2. ‘Met samengeknepen billen naar de WK-finale gekeken’
  PREMIUM

  ‘Met samengekne­pen billen naar de WK-finale gekeken’

  MIDDELBURG - Net als veel andere Nederlanders zat Ariska Tax uit Middelburg zondag met samengeknepen billen voor de buis te kijken naar de WK-finale van de Nederlandse handbaldames. In Zeeland zullen er niet veel vrouwen zijn die zo betrokken zijn bij de sport als Ariska. Al op haar vierde stond ze voor het eerst op het veld en zou uiteindelijk 28 jaar handballen. Enige tijd geleden werd het veld ingeruild voor een plek langs de lijn, als trainster van meisjes B van HC Zeeland.