Volledig scherm
Lesley Kerkhove in de wedstrijd tegen Serena en Venus Williams. © ANP

Kerkhove: ‘Serena Williams was toch wel de mindere schakel’

AUDIOVLISSINGEN - Tennisster Lesley Kerkhove sloeg zondag tijdens het dubbelspel van de Fed Cup expres de ballen op Serena Williams. Dat zegt de Zierikzeese na terugkeer uit de Verenigde Staten. ,,Demi Schuurs en ik hadden afgesproken dat áls Venus en Serena samen aan het net stonden, we de kant van Serena zouden kiezen. Venus had al twee partijen gespeeld en was er meer klaar voor en we wisten dat Serena de mindere schakel was. Een jaar eruit zijn is ook niet niks.”

Venus en en de net van een dochter bevallen Serena Williams wonnen samen in het verleden veertien Grand Slamtoernooien en driemaal de Olympische Spelen. ,,Heel uniek”, noemt Kerkhove daarom de ontmoeting in Asheville. ,,Twintig minuten voor de partij hoorden we pas dat ze samen zouden spelen, want dat was eerst niet de bedoeling. Ik werd toen opeens wel heel zenuwachtig. Maar we gingen de baan op met de instelling dat we niets te verliezen hadden en het ging uiteindelijk ook heel goed.”

Kerkhove en Schuurs wonnen met 6-2 6-3. En dat smaakt naar meer. In april moet Oranje weer aan de bak, in en tegen Australië. Hoewel zo’n uitstap naar down under niet goed uitkomt, wil de Zeeuwse toch graag weer opgeroepen worden door bondscoach Paul Haarhuis.

Beluister het gehele interview hier:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement