13-06-2019 NED: Libema Open, RosmalenGrass Court Tennis Championships / Lesley Kerkhove NED
Volledig scherm
13-06-2019 NED: Libema Open, RosmalenGrass Court Tennis Championships / Lesley Kerkhove NED © Ronald Hoogendoorn

Kerkhove loot bij US Open Zweedse dubbelspeelster

NEW YORK – Tennisster Lesley Kerkhove is bij de loting voor de kwalificaties van de US Open gekoppeld aan de Zweedse Johanna Larsson. Hun partij is dinsdag.

Op de wereldranglijst ontlopen de twee elkaar nauwelijks: de Zierikzeese staat 161ste, Larsson is de nummer 172. Ze hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld. De Zweedse is vooral bekend als dubbelspeelster. Voorheen speelde ze samen met Kiki Bertens. Dit jaar haalde ze de halve finales van Roland Garros, samen met de Belgische Kirsten Flipkens.

Om het hoofdschema te halen moet Kerkhove drie partijen winnen. In 2017 slaagde ze daarin. Vorig jaar strandde ze in de tweede voorronde.

De Zeeuwse staat overigens in het schema van de US Open als ‘Lesley Pattinama-Kerkhove’. In juli trouwde ze. Sindsdien haalde ze bij twee 25.000 dollartoernooien de finale en eentje won ze.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”