Lesley Pattinama-Kerkhove.
Volledig scherm
Lesley Pattinama-Kerkhove. © Ronald Hoogendoorn

Kerkhove laat negatieve balans verder doorslaan

ISTANBUL - Voor tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove is 2020 vooralsnog een weinig succesvol jaar. In twaalf toernooien speelde de Zierikzeese pas negentien duels. Ze won er zes en verloor er dertien. Nergens kwam ze verder dan de tweede ronde.

 1. Terug in de tijd: ‘Bonny Leenders en het Twins Team’
  PREMIUM

  Terug in de tijd: ‘Bonny Leenders en het Twins Team’

  ZIERIKZEE - In de zomerrubriek van 2021 nemen Zeeuwse sporters ons aan de hand van een oude teamfoto mee terug in de tijd. In de eerste aflevering is het woord aan Bonny Leenders. Met haar 1.65 meter is ze, net als de meeste van haar oude teamgenotes, best klein voor een volleybalster. Met sterk verdedigen en een goede teamspirit wisten ze het toch best ver te schoppen. Van haar oude team is Bonny, tegenwoordig libero bij de vrouwen van Forza Schouwen-Duiveland, één van de weinigen die nog altijd actief is op het volleybalveld.
 1. Recordbreker Tim van den Broeke is zijn ‘leermeester’ inmiddels op bijna alle afstanden voorbij geschoten
  PREMIUM

  Recordbre­ker Tim van den Broeke is zijn ‘leermees­ter’ inmiddels op bijna alle afstanden voorbij geschoten

  VLISSINGEN - Aan de keukentafel bij zijn ouders Ria en Rian in Vlissingen blikt Tim van den Broeke (25) samen met zijn vader terug op een bijzondere prestatie. Het was op 27 juni van dit jaar dat er Zeeuwse atletiekgeschiedenis werd geschreven. Op het NK in Breda liep Van den Broeke het Zeeuws record op de 1500 meter van Henk Lindner uit de boeken. Dat oude record dateerde van 12 augustus 1979 en stond nog altijd scherp op het netvlies van vader Rian. ,,Henk Lindner was een trainingsmaatje van mij bij Marathon, de voorloper van Dynamica. De tijd die Henk neerzette (3.43,6) was echt een fenomenale prestatie, waarmee hij destijds tweede werd op het NK. Hij verdiende er een studiebeurs mee voor Amerika, wat in die tijd heel bijzonder was. We wisten meteen dat het lastig zou worden om deze tijd ooit uit de boeken te lopen. Dat bleek ook wel, want het heeft bijna 42 jaar geduurd.’’