Lesley Kerkhove.
Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Getty Images

Kerkhove in WTA-toernooi Zhengzhou tegen nummer 47 van de wereld

ZHENGZHOU - Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove is er maandag in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdschema van het WTA-toernooi van Zhengzhou. De Zierikzeese won in de Chinese stad in de derde en laatste voorronde van de Poolse Magdalena Frech: 7-5 6-0.

Als qualifier stuit de Zeeuwse speelster nu op de Australische Ajla Tomljanovic. Zij is de nummer 47 van de wereld, terwijl Pattinama-Kerkhove 159ste staat. De twee stonden nog nooit tegenover elkaar.

Mócht Pattinama-Kerkhove winnen, dan komt ze in de tweede ronde landgenote Kiki Bertens tegen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”