Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Getty Images

Kerkhove herpakt zich op tijd en staat in de kwartfinale

LISSABON - Tennisster Lesley Kerkhove heeft de kwartfinale van het 25.000 dollar-toernooi van Lissabon bereikt. De Zierikzeese rekende in de tweede ronde met de nodige moeite af met de Frase Lou Adler.

Kerkhove is de nummer drie van de plaatsingslijst in Portugal, terwijl haar tegenstandster van donderdag zich via het kwalificatietoernooi in het hoofdschema wist te knokken. Toch maakte Adler het de Zeeuwse nog knap lastig.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar Kerkhove trok aan het langste eind: 7-5. In de tweede set leek de Schouwse zich een stuk gemakkelijker naar de zege te slaan, maar bij een stand van 5-2 verzwakte ze. Het werd na een tiebreak uiteindelijk 7-6 (3).

Kerkhove treft in de kwartfinale de Wit-Russische Shalimar Talbi. Zij was in haar tweede ronde-partij in drie sets te sterk voor de als zevende geplaatste Russin Polina Monova. Het werd 4-6 6-0 en 6-4.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.