Volledig scherm
Lesley Kerkhove © lex de meester

Kerkhove en Marazova via supertiebreak langs Schoofs en Hogenkamp

ROSMALEN - Op het WTA-toernooi van Rosmalen heeft de uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove zich met haar Wit-Russissche partner Lidziya Marazova geplaatst voor de kwartfinale van het vrouwendubbel. In de Zeeuws getinte eerste rondepartij werden Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs met 6-2 5-7 en 10-7 verslagen.

Kerkhove en Marazova leken open een straight sets-overwinning af te stevenen, maar Hogenkamp en Schoofs wisten na een sterke comeback in de tweede set toch nog een beslissende supertiebreak uit het vuur te slepen. Die ging alsnog met 10-7 naar het in Rosmalen als derde geplaatste Nederlands/Wit-Rusische duo.

In het enkelspel sneuvelde Kerkhove (WTA-196) in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Schoofs (WTA-174), die wordt bijgestaan door Sven Vermeulen uit Vlissingen, werd met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi. Daarin wist ze in de eerste ronde verrassend te winnen van de Duitse Carina Witthoeft (6-4 7-5). In de tweede ronde treft Schoofs de als zevende geplaatste Servische Aleksandra Krunic (WTA-47). Diezelfde Krunic is samen met de Sloveense Polona Hercog ook de volgende tegenstander van Kerkhove en Marazova in de kwartfinale van het dubbelspel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement