Volledig scherm
© Camile Schelstraete

Keeper Rick van der Lijcke is een punt waard voor HC Zeeland

OVERZICHTVLISSINGEN - De Zeeuwse handbalploegen beleefden een goed weekeinde. Hoofdklasser HC Zeeland snoepte de nummer drie Gemini een punt af: 22-22. In de tweede klasse bleef Orion/GSC eindelijk weer eens aan de positieve kant van de score op bezoek bij Internos 2 (20-26), terwijl de dames van HC Zeeland weinig moeite hadden om Internos 2 te kloppen: 24-7. Ook Novitas won in de derde klasse.

Mannen

Hoofdklasse. HC Zeeland-Gemini 22-22: Vooraf zou hij voor een punt hebben getekend tegen het Zoetermeerse Gemini, de nummer drie van de ranglijst. Toch bleef coach Einar Linke met gemengde gevoelens achter na de puntendeling. De thuisploeg leidde continu met twee doelpunten verschil, terwijl de marge halverwege zelfs drie was: 14-11. Een spannende slotfase kondigde zich aan en het was aan keeper Rick van der Lijcke te danken dat HC Zeeland uiteindelijk niet puntloos achterbleef. Door het stoppen van enkele strafworpen sleepte de goalie toch nog een punt voor zijn ploeg uit het vuur: 22-22.

Scores: Brendan Meulmeester 9, Kevin Meulmeester 4, Ardian Ajdar 3, Bart Koetje 2, Jesse Schrik, Jesper Linke, Len Stroy en Hristijan Stevoski 1,

Tweede klasse. Internos 2-Orion/GSC 20-26: Het geroutineerde en vertragend spelende Internos 2 maakte het Orion/GSC zaterdagavond in Etten Leur knap lastig. Toch kon de Bevelandse ploeg een klein gaatje slaan halverwege (10-12), maar door een dipje aan het begin van de tweede helft kwam Internos 2 weer langszij. Daarna schakelde Orion/GSC over naar een hoger tempo, hetgeen de thuisploeg te machtig bleek. Met 20-26 mochten de bezoekers eindelijk weer eens een overwinning begroeten.

Scores: Arno Riemens 8, Guy Peters 5, Nik van Dalen 4, Ruben Bos 4, Marc Dorst 3, Wessel Voet en Jeroen Koole 1.

Vrouwen

Tweede klasse. HC Zeeland-Internos 2 24-7: HC Zeeland had weinig moeite om hekkensluiter Internos 2 te vloeren. In de beginfase bleven de Brabantse bezoekers nog redelijk bij, maar dat lag meer aan het missen van een aantal kansen van HC Zeeland. De ploeg van Wally Houtepen stelde echter snel orde op zaken, hetgeen resulteerde in een 11-4-ruststand. In de tweede helft had de Zeeuwse ploeg geen kind meer aan de bezoekers uit Etten-Leur en scoorden vooral Marieke Riemens en Suzanna Coppoolse er lustig oplos. HC Zeeland tankte zodoende vertrouwen voor de lastige uitwedstrijd tegen Witte Ster in Waspik.

Scores: Marieke Riemens 9, Suzanna Coppoolse 8, Misha Verkade 5, Simone van Neutigem 2.

Derde klasse. Novitas-Heerle 17-14: De thuisclub trof in Heerle een fysiek sterke tegenstander. ,,Bovendien wisten ze het spel goed te vertragen‘’, zei coach Erwin Bel van Novitas na afloop. De eerste helft ging gelijk op. Bel besloot na de pauze over te schakelen naar een man-to-man-verdediging. Dat pakte goed uit. De ploeg uit Hulst had meer initiatief en nam een 10-6-voorsprong. Toch was het lang spannend.

Tien minuten voor tijd was de stand weer gelijk (12-12) getrokken, maar de vrouwen van Novitas knokten zich daarna naar een 17-14-zege.

Score Novitas: Amber de Roover 7, Renske Blaeke 5, Lynn Hoefnagels, Patricia Bel, Fenna Steijaert, Roos Oppeneer, eigen doelpunt allen 1.