Volledig scherm
Karter Youri Bonte mag zich in zijn klasse de beste van Nederland noemen. © Bas Kaligis

Karter Bonte wint NK en probeert het op een hoger niveau

ASSEN - De twaalfjarige karter Youri Bonte heeft zich tot Nederlands kampioen gekroond in de X30 cadetklasse van de Nederlandse autosportfederatie KNAF. Voorafgaand aan de laatste race was hij al verzekerd van die titel.

De eerste drie race schreef de jonge racer uit Vrouwenpolder allemaal op zijn naam. In Assen hoefde hij daarom niet in actie te komen om de titel binnen te slepen. Toch verscheen hij aan de start, maar niet in zijn eigen klasse.

Om alvast aan een hoger niveau te ruiken, deed Bonte mee aan de wedstrijd voor junioren. Komend jaar maakt de coureur van OW Racing de overstap naar die klasse. Na een ietwat onwennig begin werd hij uiteindelijk knap zesde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.