Volledig scherm
Joey Grochal staat na acht duels op 6 punten. © Dirk Jan Gjeltema

Kamsky half punt los, Grochal beste Zeeuw

VLISSINGEN – Gata Kamsky begon vorige week als favoriet aan het 23ste HZ schaaktoernooi en heeft grote kans om zaterdag de titel te pakken. De Amerikaanse Rus gaat met een half punt voorsprong de slotronde in.

Kamsky, als eerste geplaatst in Vlissingen, won vrijdagavond in de achtste ronde van de Oekraïener Oleg Romanishin. Op het tweede bord kwamen Loek van Wely, die op gelijke hoogte stond, en Jan Werle al vroeg op de avond remise overeen. Kamsky en Van Wely hebben nu respectievelijk 7 en 6,5 punten. Ook Nico Zwirs, die geen titel achter zijn naam heeft staan, kwam op 6,5 punten. Hij klopte grootmeester Erwin l’Ami.

De stoet directe achtervolgers – dus met 6 punten - is groot. Joey Grochal schaarde zich daar bij. De Goesenaar dwong in zijn achtste partij Daniel Zevenhuizen tot overgave. Koen Leenhouts uit IJzendijke verloor van Bernhard Stillger en bleef op 5 punten hangen. Hij ging tot na 23.30 uur door om er nog iets uit te slepen.

Stand aan kop:

Gata Kamsky (VS) 7;

Loek van Wely, Nico Zwirs 6,5;

Joey Grochal, Jan Werle, Migchiel de Jong, Vyacheslav Ikonnikov (Rus), Dronavalli Harika (Ind), Michael Wunnink, Isan Reynald Ortiz Suarez (Cub), Arno Bezemer, Onno Elgersma, Daniel Hausrath (Dui), Ricardo Klepke (Dui), Bernhard Stillger, Yochanan Afek (Isr) 6.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.