Volledig scherm
Grootmeester Loek van Wely won in 2016 het HZ-schaaktoernooi. Hij ligt opnieuw op koers voor een eindzege, al zal hij dan wel een antwoord moeten hebben op het spel van Gata Kamsky. © lex de meester

Kamsky en Van Wely nek-aan-nek, donderdagavond onderling duel

VLISSINGEN - Bij het HZ-schaaktoernooi gaan Loek van Wely en de Amerikaanse Rus Gata Kamsky na zes van de negen rondes aan de leiding. Beiden hebben 5,5 punten. Donderdagavond zitten ze in Vlissingen tegenover elkaar aan het eerste bord.

Op woensdagavond, in de zesde ronde, kwam Loek van Wely remise overeen met Erwin l’Ami. Aan de tafel ernaast bracht Gata Kamsky de eerste nederlaag toe aan Vyacheslav Ikonnikov. Nu staan de twee grote titelfavorieten weer op gelijke hoogte.

De Zeeuwen Koen Leenhouts en Joey Grochal houden zich nog altijd keurig op in de subtop. Beiden staan op 4,5 punten. Het toernooi duurt tot en met zaterdag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.