Magnus Sheffield (links in het wit) gaat van start tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse van 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Magnus Sheffield (links in het wit) gaat van start tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse van 2019. © Eric Vereecken

Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.

Een Amerikaanse avonturier die in Europa zijn geluk beproeft in de wielersport. Het is een treffende omschrijving van de jonge Amerikaan Magnus Sheffield, die afgelopen jaar voor het eerst een wegseizoen in Europa reed. ,,Het was een openbaring”, herinnert de 18-jarige Sheffield zich van zijn eerste Europese campagne. ,,In Amerika koersen we over brede en lange, rechte wegen. Toen ik vorig jaar voor het eerst in België neerstreek voor Gent-Wevelgem, was het een sprong in het diepe. De wegen zijn compleet anders, evenals de manier van koersen en natuurlijk het niveau. Tel daarbij op dat ik kort daarvoor in januari mijn sleutelbeen had gebroken. Achteraf gezien, was ik er toen nog niet klaar voor.”