Quinn Simmons (VS) won vorig jaar de Junioren Driedaagse in Axel. Nu is hij prof bij Trek-Segafredo.
Volledig scherm
PREMIUM
Quinn Simmons (VS) won vorig jaar de Junioren Driedaagse in Axel. Nu is hij prof bij Trek-Segafredo. © Anco Bauer

Junioren Driedaagse houdt stand tegen de stroom in

AXEL - Je zou het niet zeggen, maar de Nederlandse wielersport verkeert in zwaar weer. Diverse wedstrijden zijn omgevallen vanwege de verminderde politie-inzet. Ook in Zeeland laat dat nationale besluit zijn sporen na. De Wim Hendriks Trofee voor nieuwelingen is weliswaar weggevallen, maar de Junioren Driedaagse gaat voorlopig nog door. ,,Het wordt steeds moeilijker, maar we maken ons weer op voor een spectaculaire editie”, aldus Bram Cambier.

De SPIE Internationale Junioren Driedaagse is alweer aan zijn 39ste editie toe. In al die jaren heeft de Zeeuws-Vlaamse etappekoers voor junioren talloze gerenommeerde namen aan het vertrek gehad. Davide Rebellin, Thor Hushovd, Tom Boonen, Bradley Wiggins en zo kunnen we nog wel even door gaan. Een hoop toppers van nu en van weleer hebben in de Junioren Driedaagse de basis gelegd voor hun latere succesvolle profcarrière.

,,Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op en die traditie hopen we nog jarenlang in stand te houden”, zegt wedstrijdvoorzitter Cambier. ,,Het wordt steeds moeilijker om zo’n etappekoers te organiseren, maar we zijn blij dat er weer een nieuwe editie op de kalender staat.”