Volledig scherm
PREMIUM
Joey de Kok tijdens de GP in Tilburg. © Jan Rosmulder

‘Jonkie’ De Kok valt op met uitstekende prestatie op GP in Tilburg

Het Laatste WoordOver het algemeen is driebanden een sport, waar de gemiddelde leeftijd relatief hoog ligt. Uitzondering op de regel is Joey de Kok uit Lewedorp. Met zijn 22 jaar is hij piepjong en speelt hij regelmatig tegen spelers die op zijn minst zijn vader hadden kunnen zijn. Afgelopen weekend viel hij niet alleen op door zijn leeftijd, maar ook door zijn uitstekende spel tijdens de Grand Prix in Tilburg.

 1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
  PREMIUM

  Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

  MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.
 2. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
  PREMIUM

  Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

  MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.