Volledig scherm
Start van de Zwarte Polder Zeezwemtocht tussen Breskens en Cadzand-Bad) © Camile Schelstraete

Jongelingen domineren eerste editie Zwarte Polder Zwemtocht

VIDEOBRESKENS - Maar liefst 148 zwemmers hebben woensdagavond meegedaan aan de eerste editie van de Zwarte Polder Zeezwemtocht tussen Breskens en Cadzand-Bad. De pas 15-jarige Sem Bonte uit Haamstede kwam als snelste uit het water.

Bonte volbracht de zes kilometer langs de Zeeuws-Vlaamse kust in 49.45 in bleef zijn naaste belagers daarmee slechts luttele seconden voor. Tom van Gils (24) werd de snelste senior en legde in 49.53 beslag op de tweede plaats. De 17-jarige Tristan Kloet (49.57) completeerde het podium.

De 19-jarige Jonas de Vos greep met 49.59 net naast het podium, maar mocht zich wel de snelste Belg noemen. De snelste vrouw kwam als vijfde uit het water. Die eer was voor Simone de Rijcke in 50.03. De tweede vrouw en snelste veterane was Katrien de Laender (53), zij kwam als elfde uit het water. De pas 16-jarige Debra de Lange uit Papendrecht completeerde het podium bij de vrouwen.

Springvloed

,,Het was een hele mooie, zachte zee met vlak water‘’, zag organisator Marco van der Meulen. ,,Met springvloed, stroming mee. Daarom ging het zo ongelooflijk snel. In de achterhoede had men wel last van de springvloed en dreven ze soms iets te ver af. Maar alles is goed verlopen en de EHBO is niet in actie hoeven komen.‘’

,,Alle zeezwemtochten - er volgen er nog vier voor de kust van Walcheren - hebben deze zomer meer aanmeldingen‘’, vertelt Van der Meulen over het hoge aantal deelnemers. ,,Omdat ze meetellen voor een klassement op basis waarvan zwemmers zich kunnen kwalificeren voor de Scheldebeker, de zwemwedstrijd tussen Vlissingen en Breskens die volgend jaar mogelijk weer wordt gehouden.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement