Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

Joey Grochal en Daaf Kasse zijn weer de beste denkers in Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Voor de 34ste maal werd in Oostkapelle het zomeravondtoernooi voor dammers en schakers gehouden.

In beide categorieën prolongeerden de winnaars van 2018 hun titel. Bij de schakers won Joey Grochal met grote overmacht. De man uit Goes won al zijn partijen en had in de eindstand anderhalve punt voorsprong op Jos van der Kaap en Maarten Westerweele.

Het toernooi bij de dammers kende een veel spannender verloop. Winnaar Daaf Kasse had na acht ronden een voorsprong van slechts één punt op Peter Schunselaar en Jacob Provoost.

Dammen

Eindstand aan kop: 1. D.Kasse 13; 2. P.Schunselaar 12; 3. J.Provoost 12; 4. R.Jahani 11; 5. C.Rijk 11; 6. J.van Beeck 10; 7. M.Provoost 10; 8. W.Koppejan 10; 9. A.Slager 9; 10. A.Riemens 9.

Schaken

Eindstand aan kop: 1. J.Grochal 8; 2. J.van der Kaap 6,5; 3. M.Westerweele 6,5; 4. J.Groen 5,5; 5. A.Jonkheer 5; 6. D.de Feijter 5; 7.C.Schoor 5; 8. N.de Feijter 4,5; 9. P.van de Berg 4,5; 10. J.Kerssemakers 4,5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.