Volledig scherm
Jesper Jobse (links, op archiefbeeld).

Jobse en Oranje moeten voor uitschakeling vrezen op WK

AMSTERDAM - Jesper Jobse zal met Nederland nog alle zeilen moeten bijzetten om de knock-outfase van het WK 3x3 basketball in Amsterdam te halen. De aanvoerder, die uit Vlissingen afkomstig is, won op de openingsdag één keer en verloor ook eenmaal.

Nederland versloeg in de sfeervolle arena op het Museumplein Zuid-Korea. ,,A must win”, zei Jobse na afloop. Hij was blij dat het Oranje-kwartet – drie man staan er in het veld, één op de bank – het duel met 22-8 won en niet al te veel energie had hoeven verspillen. Omdat het aantal van 21 punten al na 9 minuten werd bereikt, hoefde de laatste minuut niet gespeeld te worden.

Dat was prettig, want met Nederland-Servië stond er twee uur later een kraker op het programma. Een herhaling van de WK-finales van 2017 én 2018, die beide verloren gingen. De regerend wereldkampioen kon een overwinning goed gebruiken, want er werd eerder op de dag verrassend van de Verenigde Staten verloren. Servië moest dus winnen om in de race te blijven.

En dan deed het ook. De getergde basketballers van de Balkan ontregelden zeer geraffineerd het spel van de Nederlanders, die vrije worpen en opgelegde kansen onbenut lieten. Jobse, met al zijn ervaring, kreeg het spel niet op orde. Tot 6-6 hield Oranje het bij, maar daarna moest het de tegenstander laten gaan. Het duel eindigde in 18-14, met een heerlijke tweepunter aan het eind van Jesper ‘The Job’ Jobse.

Vrijdag gaat het toernooi verder voor de teams in poule A. Het team van de Verenigde Staten gaat met twee zeges aan de leiding, gevolgd door Servië en Nederland. Slechts twee ploegen gaan door naar de knock-outfase en dat betekent dat Oranje van Turkije én de VS moet winnen om het toernooi te kunnen vervolgen. Het was voordeliger geweest als Servië ook van de Amerikanen had gewonnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”