Volledig scherm
Joannathan Duinkerke uit Goes met één van zijn vele kampioenstruien. © Mechteld Jansen

Joannathan Duinkerke hangt na 25 succesvolle jaren fiets aan de haak

VIDEOKAPELLE - Joannathan Duinkerke stopt met wielrennen. De 30-jarige ID-renner uit Kapelle vindt het na 25 jaar koersen genoeg geweest.

Duinkerke behaalde talloze Nederlandse titels en verzamelde in de loop der jaren ook een hoop WK-medailles. ,,Ik heb alles gezien en meegemaakt. Het is nu genoeg geweest‘’, verklaart Duinkerke zijn keuze.

Joannathan Duinkerke is al jaren een vaste waarde in het ID-wielrennen. In zijn categorie behoorde hij lange tijd tot de wereldtop, getuige ook de vele medailles die hij op internationale wedstrijden behaalde. ,,Het is een mooie tijd geweest en ik denk dat ik er alles heb uitgehaald, wat erin zat‘’ vertelt Duinkerke. ,,Ik pakte onlangs nog een Nederlandse titel in het veldrijden, maar de motivatie is minder geworden. Ik stop min of meer op mijn hoogtepunt. Dat is mooi.‘’

In 2010 haalde Duinkerke de landelijke media door een stunt tijdens de Giro d’Italia die Zeeland aandeed. In de etappe die finishte in Middelburg ‘infiltreerde’ hij stiekem in het peloton en reed in de slotkilometers een eindje mee. Hij mocht zijn verhaal zelfs vertellen aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door (zie video onderaan). 

Duinkerke gaat zich nu meer op zijn maatschappelijke carrière richten, maar hij blijft ook betrokken bij de wielersport. ,,Ik werk nu nog van zeven tot twaalf uur doordeweeks bij de post, maar ik wil toch wat meer gaan werken en mijn rijbewijs halen. Daarnaast kan ik bij Willebrord Wil Vooruit aan de slag als mecanicien. Ik zal dus zeker niet in het beruchte zwarte gat terechtkomen‘’, besluit Duinkerke die op 23 februari zijn laatste wedstrijd betwist tijdens de ID-veldrit van de Sluitingsprijs Oostmalle.