Volledig scherm
Jo de Roo reed in 1964 met TeleVizier de Tour. © Peter de Brie

Jo de Roo met TeleVizier-ploeg in Andere Tijden Sport

VLISSINGEN - Oud-profwielrenner Jo de Roo (volgende week 82) uit Schore komt prominent voor in de aflevering van ‘Andere Tijden Sport’ van 7 juli. Het geschiedenisprogramma van de NOS en NTR heeft een uitzending gemaakt over de wielerploeg TeleVizier, die in de jaren 60 bijdroeg aan de wederopstanding van het Nederlandse wielrennen.

Centraal staat de Tour de France van 1964. De Roo deed toen ook voor het eerst mee, net als tal zijn ploeggenoten. De Bevelander had toen al wel diverse klassiekers (Parijs-Tours, Ronde van Lombardije, Bordeaux-Parijs) gewonnen en zich ook al tot Nederlands kampioen laten kronen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.