Volledig scherm
Jo de Roo reed in 1964 met TeleVizier de Tour. © Peter de Brie

Jo de Roo met TeleVizier-ploeg in Andere Tijden Sport

VLISSINGEN - Oud-profwielrenner Jo de Roo (volgende week 82) uit Schore komt prominent voor in de aflevering van ‘Andere Tijden Sport’ van 7 juli. Het geschiedenisprogramma van de NOS en NTR heeft een uitzending gemaakt over de wielerploeg TeleVizier, die in de jaren 60 bijdroeg aan de wederopstanding van het Nederlandse wielrennen.

Centraal staat de Tour de France van 1964. De Roo deed toen ook voor het eerst mee, net als tal zijn ploeggenoten. De Bevelander had toen al wel diverse klassiekers (Parijs-Tours, Ronde van Lombardije, Bordeaux-Parijs) gewonnen en zich ook al tot Nederlands kampioen laten kronen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’
    PREMIUM

    Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’

    WEMELDINGE - Een opmerkelijke wending in de wielercarrière van Marco Minnaard. Kort nadat hij voor het eerst in drie jaar tijd niet als renner bij de Tour de France aanwezig is, heeft hij besloten om eind dit seizoen zijn wielerloopbaan te beëindigen. De 30-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert gaat zich op zijn maatschappelijke carrière richten. ,,Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen”, liet hij dinsdag weten in een statement.