Volledig scherm
PREMIUM
Imke Verstraeten. © Camile Schelstraete

Jeugdinternational Imke Verstraeten uit Hulst hockeyt in België om in Oranje te komen

HULST - De weg naar het complex van KHC Dragons in Brasschaat leidt langs statige villa’s, vaak afgeschermd door hoge hekken. De velden van de Belgische club worden omringd door bossen, op het hoofdveld voor het sfeervolle clubhuis wordt deze avond door meerdere jeugdteams getraind. Eén van de trainers is Felix Denayer, international van de Belgische Red Lions, die in 2018 voor het eerst wereldkampioen werd met zijn land.

Imke Verstraeten speelt op het veld ernaast met de U19 een oefenwedstrijd tegen een ploeg uit Ierland, die aan een buitenlandse trip bezig is. Wat onder meer opvalt tijdens een avondje in Brasschaat, zijn de vele Nederlandse invloeden bij de Belgische club. Frank Franssen, haar coach bij de U19, is Nederlands, net als Robert Justus, de trainer van Dames 1 én de meiden U16. Imke Verstraeten krijgt bij KHC Dragons ook iedere week sleeptraining van Richard de Snaijer, inderdaad: een Nederlander. De oud-speler van onder meer Rotterdam en Klein Zwitserland was tijdens zijn actieve carrière een erkend strafcornerspecialist.

,,In het begin kon ik veel mensen bij Dragons moeilijk verstaan’’, lacht de jonge hockeyster. ,,Dat komt ook doordat er veel Franse woorden doorheen gemixt worden. Nu versta ik alles wel, hoor.’’ Dat er veel Nederlanders bij de club rondlopen heeft de aanpassingsperiode wat makkelijker gemaakt. ,,De coaches vinden het ook wel fijn dat er wat spelers of speelsters uit Nederland bij de club spelen, omdat wij vaak wat directer zijn. Of ik dat ook ben? Ik ben wel vrij direct, ja.’’