Volledig scherm
Jeanine Nieuwenhuis. © Dirk Jan Gjeltema

Jeanine Nieuwenhuis Talent van het Jaar, ook Nina de Haas in het zonnetje gezet

AMSTERDAM - Amazone Jeanine Nieuwenhuis is in de prijzen gevallen tijdens Jumping Amsterdam. Ze werd uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar 2019. Ook Nina de Haas viel in de prijzen.

De 24-jarige Nieuwenhuis, afkomstig uit Serooskerke, kreeg de prijs uit handen van Anky van Grunsven, ambassadeur van het KNHS Talentenplan, en bondscoach van de springruiters Rob Ehrens. 2019 was voor de dressuuramazone een uitstekend jaar en de verkiezing was dan ook meer dan terecht.

Nieuwenhuis won vorig jaar onder meer twee keer individueel goud op het EK dressuur en maakte ook deel uit van het landenteam dat tijdens dat toernooi zilver won. Ze boekte bovendien haar eerste overwinning bij de senioren. ,,Ik vind het super ruig om Talent van het Jaar te zijn. Het was al fantastisch om lid te zijn van het KNHS Talententeam, dit maakt het nog mooier”, aldus Nieuwenhuis tegen de KNHS.

Eventing amazone Nina de Haas uit Hengstdijk, die vorig jaar voor het eerst was opgenomen in het KNHS Talententeam, kreeg de meeste publieksstemmen en ontving daardoor een prachtige staatsiedeken uit handen van Anky van Grunsven.