Volledig scherm
Jean Paul de Bruijn. © Stefan Osnaburg

Jean Paul de Bruijn maakt zich (nog) niet druk om schorsing

VLISSINGEN - De spelers die een overeenkomst met de Professional Billiard Associtiation hebben getekend, zijn met ingang van 15 juli aanstaande geschorst voor alle wedstrijden die door de UMB worden georganiseerd. Onder hen ook Jean Paul de Bruijn uit Hulst.

Het besluit hing al weken als een donderwolk boven het hoofd van de betreffende spelers. Er was nog een kleine hoop dat beide bonden tot overeenstemming zouden komen, maar dat is niet gebeurd. Daarop heeft de UMB de betreffende spelers een brief gestuurd met de uitgesproken schorsing. 

Jean Paul de Bruijn maakt zich niet zo druk over het schrijven. ,,De UMB kan volgens eigen reglementen alleen schorsen voor de wereldbekertoernooien, WK’s en EK’s. De nationale competities zijn een kwestie voor de federaties, in dit geval de CEB (Europese bond en nationale bonden). Mochten die het besluit overnemen, dan is daarover het laatste woord nog niet gesproken’’, aldus de Zeeuws-Vlaming. In Nederland is er zaterdag teamleiders overleg. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”