Volledig scherm
PREMIUM
Frank Vermeulen: ,,Ik probeer de jongeren uit te dagen, te inspireren en voor te houden dat je heel ver kunt komen als je heel hard werkt.” © Johan Van Der Heijden

‘Je bent altijd de baas van je eigen succes’: basketbalcoach Frank Vermeulen

PORTRETFrank Vermeulen (38) heeft, door hard te werken, snel naam gemaakt binnen het Nederlandse basketbal. Hij is onder meer bondscoach van Jong Oranje in de populaire spelvariant 3x3. Zowel toptalenten als jongeren wil hij meegeven: je hebt je succes in eigen handen. 

Frank Vermeulen zegt het klip en klaar, misschien wel met de enige stemverheffing in het hele gesprek: ,,Ik wil nooit meer terug het bedrijfsleven in. Never!” De werkwijze is er – zo heeft de Goesenaar zelf ervaren – te directief. ,,Als je iets fout doet, hoor je het. Als je iets goed doet niet. Het gaat om rangen en standen en om ‘ik wil dat je dit doet’ of ‘ik wil dat het zo gebeurt’. Dat is niets voor mij. Ik wil in mijn werk zelf veel uit kunnen maken. En gelukkig kan ik dat nu ook. In het 3x3 basketbal noemen ze dat ‘eigenaarschap’. Daarom past die sport ook heel goed bij mij.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement