Jarno Mobach achteraan een Team Sunweb-treintje.
Volledig scherm
PREMIUM
Jarno Mobach achteraan een Team Sunweb-treintje. © Team Sunweb

Jarno Mobach is klaar om sportieve revanche te nemen en wil graag prof worden

SITTARD - Door fysieke malheur heeft hij nauwelijks wedstrijdkilometers gemaakt in 2019, maar frisser dan ooit begint hij zaterdag aan het nieuwe wielerseizoen. Jarno Mobach uit Philippine staat aan de vooravond van zijn laatste jaar als belofterenner. ,,Een belangrijk seizoen, maar ik heb van het afgelopen jaar geleerd dat ik mezelf niet teveel druk moet opleggen”, klinkt het bedachtzaam.

Na een succesvolle juniorenperiode, met onder meer een klinkende overwinning in Parijs-Roubaix en een voortreffelijke start bij de beloften, leek de weg naar een profcarrière open te liggen voor de Zeeuws-Vlaamse coureur. Jarno Mobachs voorlaatste seizoen als belofterenner werd er echter één om snel te vergeten. ,,Eigenlijk liep het vanaf het begin niet zoals gewenst”, kijkt hij terug. ,,Je hoopt op beterschap, maar die kwam er niet. Toen ik de belofte-editie van Luik-Bastenaken-Luik vroegtijdig moest beëindigen, realiseerde ik me dat er serieus iets aan de hand was.”

Na diverse onderzoeken bleek hij overtraind. Rusten was het devies. ,,Dat valt inderdaad niet mee, voor iemand die normaliter dagelijks met de wielersport bezig is. Toch heb ik me er goed doorheen geslagen. Ik ben op vakantie geweest en had weer tijd voor andere dingen in het leven. Het heeft me goed gedaan.”