Jari van de Moosdijk (rood) in actie namens Olse Merksem.
Volledig scherm
Jari van de Moosdijk (rood) in actie namens Olse Merksem. © Olivier Embrechts/BlueWave Pictures

Jari van de Moosdijk na drie jaar terug naar Nederland

VLISSINGEN - Handballer Jari van de Moosdijk uit Vlissingen speelt komend seizoen weer in Nederland. Hij stapt over van het Belgische Olse Merksem naar WHC-Hercules uit Den Haag.

Van de Moosdijk speelt sinds 2017 voor de Belgische topclub. Afgelopen seizoen haalde hij met zijn team de play-offs voor het landskampioenschap. Toen deze play-offs werden afgebroken, stond Olse Merksem op de derde plaats.

Met WHC-Hercules gaat hij uitkomen in de eredivisie van Nederland. Zijn overstap is mede ingegeven voor zijn studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. WHC-Hercules was afgelopen seizoen een middenmoter in de eredivisie.

Van de Moosdijk kwam eerder uit voor Orion (Heinkenszand), EMM (Middelburg), Haro (Rotterdam) en Delta Sport (Zierikzee).

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”