Volledig scherm
Een speler van Roosendaal is op weg naar een try tegen Tovaal. © Rudy Boogert

In de vijf minuten zonder coach Hendry moet Tovaal de tegenstander laten lopen

GOES - De rugbyers van Tovaal gingen zondag in het thuisduel tegen het Roosendaalse RCC met 22-40 onderuit. Bij rust was het nog gelijk: 12-12.

Trainer Brian Hendry kon voor de seizoensopening geen beroep doen op de geschorste Jorian Broekmeijer en de geblesseerde Thomas Griep. Ook de jongelingen Elliot Collins en Mees Wedding waren niet fit genoeg om hun debuut te maken, zodat de 35-jarige Schot noodgedwongen zelf de wei in moest. 

Voor rust waren beide teams aan elkaar gewaagd. RCC opende de score, maar via Alex Vlieland en Silvester de Kam kwam Tovaal op een 12-5-voorsprong. Vijf minuten voor rust bestrafte scheidsrechter Sjoerd Wartena Hendry met een sinbin. De gasten buitten dat numerieke overwicht optimaal uit, want tijdens de absentie van Hendry drukten ze drie try’s: 12-26.

Tovaal knokte zich via Alex Vlieland nog wel twee keer terug in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk met 22-40.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”