Volledig scherm
Een speler van Roosendaal is op weg naar een try tegen Tovaal. © Rudy Boogert

In de vijf minuten zonder coach Hendry moet Tovaal de tegenstander laten lopen

GOES - De rugbyers van Tovaal gingen zondag in het thuisduel tegen het Roosendaalse RCC met 22-40 onderuit. Bij rust was het nog gelijk: 12-12.

Trainer Brian Hendry kon voor de seizoensopening geen beroep doen op de geschorste Jorian Broekmeijer en de geblesseerde Thomas Griep. Ook de jongelingen Elliot Collins en Mees Wedding waren niet fit genoeg om hun debuut te maken, zodat de 35-jarige Schot noodgedwongen zelf de wei in moest. 

Voor rust waren beide teams aan elkaar gewaagd. RCC opende de score, maar via Alex Vlieland en Silvester de Kam kwam Tovaal op een 12-5-voorsprong. Vijf minuten voor rust bestrafte scheidsrechter Sjoerd Wartena Hendry met een sinbin. De gasten buitten dat numerieke overwicht optimaal uit, want tijdens de absentie van Hendry drukten ze drie try’s: 12-26.

Tovaal knokte zich via Alex Vlieland nog wel twee keer terug in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk met 22-40.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”