Eduardo Iturrizaga, winnaar van het HZ-schaaktoernooi in 2017, verzorgt vrijdagavond voorafgaand aan het HZ-schaaktoernooi de traditionele openingssimultaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Eduardo Iturrizaga, winnaar van het HZ-schaaktoernooi in 2017, verzorgt vrijdagavond voorafgaand aan het HZ-schaaktoernooi de traditionele openingssimultaan. © Peter Ploegaert

HZ-toernooi heeft opnieuw een deelnemersveld van internationale allure

VLISSINGEN - De 22ste editie van het Hogeschool Zeeland schaaktoernooi, dat morgenavond van start gaat in Vlissingen, kent een groot en sterk deelnemersveld van internationale allure. De lijst wordt aangevoerd door twee Zuid-Amerikanen, er komen liefst 32 schakers uit Azië en op de deelnemerslijst prijkt ook de naam van ‘good old’ Hans Ree.

Toernooidirecteur Hans Groffen kan rekenen op 250 tot 260 deelnemers. ,,Dat is iets meer dan vorig jaar, toen waren het er 224. En we hebben dit jaar maar liefst 21 verschillende nationaliteiten in huis’’, vertelt hij niet zonder trots.

De deelnemerslijst wordt aangevoerd door de sterkste speler van Argentinië, grootmeester Sandro Mareco (rating 2643), die voor het eerst in Nederland is te bewonderen. Hij wordt op de voet gevolgd door de winnaar van 2017, grootmeester Eduardo Iturrizaga uit Venezuela (2640) en de Nederlandse topspeler Jorden van Foreest uit Groningen (2635), Nederlands kampioen in 2016.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement