Koen Leenhouts, schaker van HWP uit Sas van Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Leenhouts, schaker van HWP uit Sas van Gent. © Peter Nicolai

HWP houdt via de computer het teamgevoel vast

SAS VAN GENT - Het slot is weer van de poort bij veel Zeeuwse sportclubs. Na ruim twee maanden zonder georganiseerd sporten kan er in verschillende disciplines eindelijk weer getraind worden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en welke maatregelen worden er getroffen? In deel 4: Koen Leenhouts van schaakvereniging HWP.

Terwijl de meeste sporters blij zijn dat ze weer een beetje kunnen trainen, wordt er in de schaakwereld alweer in competitieverband gespeeld. Niet fysiek uiteraard, maar digitaal. Het Witte Paard uit Sas van Gent debuteerde zondag in de competitie op het platform Lichess en onder aanvoering van teamleider Koen Leenhouts promoveerden de Zeeuws-Vlamingen meteen met overmacht naar de hoogste klasse.

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”